2013. június 28., péntek

Árva angyal kritika


Árva angyal kritika

Entrada, főcímdal:

Amikor  először megláttam az entradat, egyből megtetszett és megfogott a képi világa. Nagyon jó a hangulata, illik ennek a telenovellának a világához. A főcímdal Gaby: Sólo tú c. száma nagyon fülbemászó és romantikus dal. Tökéletes választás volt ehhez a sorozathoz.

A sztori:


A történet hasonló a szokásos rózsanovellákéhoz, hiszen egy gazdag férfi és egy árva, szegény lány szerelméről szól akik nem lehetnek egymáséi, a háttérben pedig ott leselkedik a gonosz nő,hogy elvegye az őt megillető vagyont. Mégis, ennek ellenére egyáltalán nem unalmas, sőt tele van váratlan fordulatokkal és érdekes szereplőkkel. Igaz, hogy hosszúnak és vontatottnak tűnt néha, mégis mindig történt benne valami érdekes fordulat. A történet tehát nem különleges, hanem átlagos, de a forgatókönyv viszont nagyon jól van megírva. Azt azért megkell említenem, hogy voltak benne furcsa, inkább meseszerű,mint reális dolgok..pl: Mayita képzelgései a padláson a halott nagymamájával,de ez még nem tette tönkre az egész történetet.

Szereplők: 



A sorozat nagy sikere főleg a kiváló szereposztásnak is köszönhető. Nagyon jól lettek összeválogatva egytől-egyig, mind a két főszereplő és a mellékszereplők is. William Levy és Maite Perroni ennek köszönheti a világsikert. A kémia tökéletesen működik közöttük, nem egyszer boronálták már össze őket, ami nem is csoda, hiszen nagyon jól illenek egymáshoz. Ezen a sikeren felbuzdulva lettek ők a Triunfo del Amor főszereplői is. Maite nagyon jól játssza Marichuy szerepét, ha kell akkor hitelesen sír és szenved, ha kell erőszakosan lép fel az apja ellen, ha kell, vidám és boldogan mosolyog, vagy éppen eljátssza a szegény, vadóc lányt, illetve az ellenkezőjét, egy érettebb, komolyabb nőt. Ez mind Marichuy összetett személyisége. Maitenál alkalmasabb színésznőt nem is találhattak volna erre a szerepre, hiszen sok lány tud azonosulni vele, arról nem is beszélve, hogy maga a színésznő nagyon szerethető és pozitív kisugárzású. William Levynek szintén ez volt az első főszerepe, és sok női rajongót szerzett magának ezzel a telenovellával, ami nem csoda, hiszen nagyon jóképű és jól illik rá a gazdag, szőke herceg szerepe. Lehet, hogy nem itt nyújtotta élete legjobb alakítását, de kezdésnek nem rossz. 
Összességében mindegyik szereplő remek színész, mindegyikük hiteles és meggyőző alakítást nyújtott, de kiemelném Arturo Carmonát, aki Amadort alakította, valamint Juan Miguel barátját, Eduardot, Laura Zapatát, aki Oneliat játszotta, és Estefaniat eljátszó színésznőt, Ana Patricia Rojo, Isabelt a nagynénjét, de Marichuy szüleit is: Patricio és Ceciliat, valamint Omart ,végül Anselmo atyát is. A legnagyobb meglepetés mindenképp a kettős személyiségű Blanca Silvát és Ivettet alakító színésznő volt. Ez a karakter nagyon feldobta és izgalmassá tette a sorozat közepét, üde színfolt volt a már néha unalmassá váló részekben. Ők voltak tehát  a legjobb mellékszereplők az Árva angyalban.
Az egyetlen, számomra idegesítő színésznő Viviana megtestesítője volt.


Kivitelezés,cselekményszálak:



Bár állítólag csak 100 részes lett volna a sorozat, a producer úgy döntött meghosszabbítják még 95 résszel a nagy sikerre való tekintettel, így lett az egyik leghosszabb telenovella, ami az egyetlen hátránya. Ugyanis hiába tart  így hosszabb ideig, érezhető a rétestészta effektus, sok töltelék rész is van benne, amin érezhető,hogy már nem tudtak mit kitalálni a forgatókönyvírók. A legunalmasabb és erőltetebb rész egyértelműen Blanca Silva bírósági tárgyalásai voltak , illetve egy-két rész a birtokon. Ettől eltekintve sok izgalmas részben és váratlan fordulatokban is bővelkedik. Gondoljunk csak arra, hogy mikor a birtokon volt ott szülte meg a kisbabát, akit utána el is loptak,vagy amikor Omar és Juan Miguel nem tudta, hogy  ugyanabba a nőbe szerelmesek, vagyis Marichuyba, valamint mikor kiderül, hogy ő is Velarde, vagy mikor a sorozat végén lelövik a színházi próbán, mert kiderül,hogy mégsem vaktöltény volt a fegyverben, hanem valódi, ezáltal pedig agysérülést szenvedett.  Összegezve, nem véletlenül lett nálunk és az egész világon is nagy siker, hiszen a szereplők nagyon jók és nagyon szerethetők, valamint sokat lehet belőle tanulni az életről is.

10/ 9
írta: Princesa ©

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Újra Paula és Paulina!

Szinte hihetetlen, de úgy látszik ismét örülhetünk, telenovella rajongók, ugyanis hétköznap délutánonként újra láthatjuk a Paula és Paulinát...